Når du køber tøj til en nyfødt, er det vigtigt at tænke på komfort og det praktiske – og dernæst stil. Hvilket tøj du skal have, vil blandt andet afhænge af årstiden. Som hovedregel er eksempelvis bodyer og strømpebukser er blandt de basisvarer som man bruger hele året.

Når du hører ordet uld, tænker du formentlig ofte at det er vintertøj, men babytøj i kvalitetsuld kan bruges hele året. Udover det hjælper med at holde varmen om vinteren, hjælper det også med at regulere varmen resten af året. Med andre ord kan det derfor næsten betegnes som et vidunderprodukt, hvis man skal sætte det lidt på en spids.

Undgå at købe noget for stramt eller snærende; babyer har brug for masser af plads til at bevæge sig. Og sørg for at alt tøjet kan maskinvaskes og -tørres – der er ikke noget værre end at skulle håndvaske en masse lille babytøj!

Hvilken størrelse skal du købe?

Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du skal have, er det altid bedst at gå efter den større størrelse. Babyer vokser hurtigt i de tidlige måneder, så du vil ikke have, at de vokser ud af deres tøj, før de overhovedet har haft mulighed for at bære det.

Typisk vil babytøj til nyfødte være i størrelse 50 og 56, men til eksempelvis for tidligt fødte børn, skal du oftest ned i præmatur størrelser som fx str. 44.

Der hvor du oftest vil være i tvivl om størrelsen, er inden barnet bliver født. Efterfølgende er det nemmere, når man ved hvor stor barnet var ved fødslen, eller når det sidst blev målt. Så er du i tvivl om hvilken størrelse du skal købe, men gerne vil give tøj i barselsgave, kan det være en god ide at købe fx størrelse 56 eller 62, for at være mere sikker på at det kan bruges. Det er bedre at vente lidt på at tøjet kan passes, end at det ikke kan bruges, fordi det er for lille.